Agenda

LETS-bijeenkomsten 2023-2024

Normaal ontmoeten wij elkaar zeven keer per jaar bij Stichting Welzijn, in het “Huis van Ermelo”. Vanaf 19.00 uur is er koffie/thee met wat lekkers, om 19.30 uur starten we. Het eerste deel van de bijeenkomst is er een thema of gezamenlijke activiteit. Tijdens en na de pauze is er gelegenheid te praten, te handelen en afspraken te maken. Mensen die overwegen lid te worden zijn van harte welkom om kennis te komen maken en de sfeer te proeven.

Plaats: Stichting Welzijn, Raadhuisplein 6. Inloop vanaf zeven uur – De avond duurt van half 8 tot half 10.

Aanstaande bijeenkomsten

Donderdag 21 maart

Locatie: Stichting Welzijn, Raadhuisplein 6

Eerder ontvingen jullie al een uitnodiging van Joyce en Sandra. Zij hebben voor ons een creatieve voorjaarsactiviteit uitgewerkt. Een avond waar we hopelijk naast het maken ook gezellig met elkaar kunnen kletsen/bijpraten.

Alle deelnemers wordt gevraagd om een leeg glazen potje mee te nemen, ongeveer ter grootte van een jampotje (met of zonder deksel). Heb je geen potje, laat het even weten. Er zijn vast leden die een extra potje kunnen meenemen, en als je hebt een klein scherp (knutsel-)schaartje en restjes wol/acryl (geen katoen). Leuk natuurlijk in voorjaarskleuren. De voorkeur gaat uit naar een wat dikkere draad.

Omdat misschien niet iedereen zomaar restjes wol in de kast heeft liggen, zou het zou aardig zijn als we dit een beetje met elkaar kunnen delen. Het is fijn voor ons om te weten hoeveel deelnemers er zullen zijn, zodat er voor voldoende materialen gezorgd kan worden.

We zouden graag voor 7 maart willen weten of je wil komen op deze avond. Aanmelden kan bij Sandra Frielings (haar emailadres vind je terug in de uitnodiging die je per email hebt ontvangen).

Deelnemers wordt een kleine bijdrage gevraagd (€1,00 tot €1,50) in de materiaalkosten

Volgende data in 2024

  • Dinsdag 28 mei (Algemene Leden Vergadering)

Meer weten?

De afkorting LETS betekent Lokaal Economisch Transactie Systeem.

Leden van de ruilkring wisselen onderling diensten en goederen uit. De vergoeding bestaat uit een fictieve ruileenheid, die wij in Ermelo “pauwen” noemen. Een pauw staat voor ongeveer een kwartier dienstverlening, en onderhandelen staat vrij. Het systeem gaat uit van wat mensen kunnen en leuk vinden om voor een ander te doen. Iedereen heeft wel wat te bieden: klussen, schilderen, masseren, muziek maken, tuinieren, autorijden, bloemstukjes maken en taarten bakken.

Iedereen die actief wil meedoen aan deze manier van “burenhulp, vriendendiensten en duurzaam met goederen omgaan’ is van harte welkom een avond bij te wonen.

Vorige bijeenkomsten

Een selectie van vorige bijeenkomsten.

31 januari – Stamppot

12 december 2023 – Sinterklaas

3 oktober – Creatief!

Onder leiding van beeldend vormgever Marijke Brommer is er creatief aan de slag gegaan met het thema “een symbolische bloem”. De bijeenkomst was bijzonder geslaagd. Getuige de foto’s en het heerlijke gebak.

29 augustus 2023 – Pannekoekenavond

14 juni 2023 – Historische wandeling met Hans van Dijk

In de nieuwsbrief van augustus beschrijft Ans deze wandeling.

7 maart 2023 – Spelletjesavond

1 februari 2023 – Nieuwjaarsbijeenkomst

Deze avond hebben we met elkaar genoten van een heerlijk stamppottenbuffet.

14 september 2021 – Kruidensafari

Dinsdag 14 september bracht een aantal van onze leden een bezoek aan de Natuurtuin “De Zandkamp” en bijenstal “Onder de Pannen” Door de groep in tweeën te delen was het voor de gidsen goed te doen en konden de coronaregels goed in acht worden genomen.

Gert Schuurman (voorzitter van de Stichting Natuur- en Milieu Platform) vertelde al lopend door de tuin enthousiast over de aanwezige kruiden en planten en over de eetbaarheid

van verschillende planten. Ferry Schaap vertelde ons over zijn werk als imker en over het leven van de bijen. Ondanks de voorspelde regen bleef het droog.


Het was een leuke en leerzame avond. De deelnemers waren enthousiast. Zeker voor herhaling vatbaar in het voorjaar; nog mooier, want dan staat alles in bloei!