Agenda

LETS-bijeenkomsten 2022

Normaal ontmoeten wij elkaar zeven keer per jaar in een ruimte van Welzijn Ermelo (voorheen Pinel) aan het Raadhuisplein 8 in Ermelo. Vanaf 19.30 uur is er koffie/thee met wat lekkers, om 20.00 uur starten we. Het eerste deel van de bijeenkomst is er een thema of gezamenlijke activiteit. Tijdens en na de pauze is er gelegenheid te praten, te handelen en afspraken te maken. Mensen die overwegen lid te worden zijn van harte welkom om kennis te komen maken en de sfeer te proeven.

Plaats: Pinel, Raadhuisplein 8. Inloop vanaf half 8 – De avond duurt van 8 tot 10.

Aanstaande bijeenkomsten

23 maart 2022

Wij nodigen je graag uit voor onze eerste Lets-bijeenkomst van dit jaar op woensdag 23 maart aanstaande, in de zaal van Pinel, Raadhuisplein 8. Inloop vanaf half acht, start acht uur. Koffie en thee is voor eigen rekening. Deze keer geen taart bij de koffie, maar we zoeken een tweetal leden die willen zorgen voor een aantal kleine hapjes en versnaperingen.

Het bestuur zal de gemaakte onkosten vergoeden en je kunt er een aantal pauwen mee verdienen. Je kunt je hiervoor aanmelden via ansbreeman@hotmail.com

Wij vinden het prettig om weer van de aanwezigen te vernemen welke diensten zij graag afnemen en wat zij voor anderen willen doen. We starten dus weer met een ronde Vraag & Aanbod. Verder staat de avond in het teken van ontmoeting en gezelligheid.

Heerlijk om weer eens bij te praten, nu we elkaar zo lang niet hebben kunnen ontmoeten. Jos Jongeling zorgt voor live muziek.Aanbieden en afnemen van goederen kan zoals altijd rondom de biljarttafel.

24 mei 2022

Rondleiding kruidentuin.

6 juli 2022

Barbeque. Verdere informatie volgt.

Meer weten?

De afkorting LETS betekent Lokaal Economisch Transactie Systeem.

Leden van de ruilkring wisselen onderling diensten en goederen uit. De vergoeding bestaat uit een fictieve ruileenheid, die wij in Ermelo “pauwen” noemen. Een pauw staat voor ongeveer een kwartier dienstverlening, en onderhandelen staat vrij. Het systeem gaat uit van wat mensen kunnen en leuk vinden om voor een ander te doen. Iedereen heeft wel wat te bieden: klussen, schilderen, masseren, muziek maken, tuinieren, autorijden, bloemstukjes maken en taarten bakken.

Iedereen die actief wil meedoen aan deze manier van “burenhulp, vriendendiensten en duurzaam met goederen omgaan’ is van harte welkom een avond bij te wonen.

Vorige bijeenkomsten

Kletspot

LETS Ruilkringavond

27 oktober 2021

Op woensdagavond 27 oktober organiseerde de LETS Rruilkring Ermelo een bijeenkomst in de benedenruimte van Pinel, Raadhuisplein 8. De avond duurde van acht tot tien, vanaf half acht was er koffie en thee. De toegang was gratis, voor consumpties wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Aan de geplande “Kletspot”, een spel zonder spelregels, gewoon de deksel eraf is niet meer toegekomen. Oprechte aandacht voor elkaar zorgde voor waardering, contact en gezelligheid!

Kruidensafari

14 september 2021

Dinsdag 14 september bracht een aantal van onze leden een bezoek aan de Natuurtuin “De Zandkamp” en bijenstal “Onder de Pannen” Door de groep in tweeën te delen was het voor de gidsen goed te doen en konden de coronaregels goed in acht worden genomen.

Gert Schuurman (voorzitter van de Stichting Natuur- en Milieu Platform) vertelde al lopend door de tuin enthousiast over de aanwezige kruiden en planten en over de eetbaarheid

van verschillende planten. Ferry Schaap vertelde ons over zijn werk als imker en over het leven van de bijen. Ondanks de voorspelde regen bleef het droog.


Het was een leuke en leerzame avond. De deelnemers waren enthousiast. Zeker voor herhaling vatbaar in het voorjaar; nog mooier, want dan staat alles in bloei!