Agenda

LETS-bijeenkomsten 2022

Normaal ontmoeten wij elkaar zeven keer per jaar in een ruimte van Project Montana aan de Henriëtte van Heemstralaan 2 in Ermelo. Vanaf 19.30 uur is er koffie/thee met wat lekkers, om 20.00 uur starten we. Het eerste deel van de bijeenkomst is er een thema of gezamenlijke activiteit. Tijdens en na de pauze is er gelegenheid te praten, te handelen en afspraken te maken. Mensen die overwegen lid te worden zijn van harte welkom om kennis te komen maken en de sfeer te proeven.

Plaats: Project Montana aan de Henriëtte van Heemstralaan 2. Inloop vanaf half 8 – De avond duurt van 8 tot 10.

Let op! Nieuwe locatie vanaf 14-september

Binnenkort gaat Pinel over naar het gemeentehuis en wordt het oude gebouw gesloopt. Op zoek naar een geschikte ruimte hebben we verschillende locaties bezocht. We hebben een mooie nieuwe ruimte met grote zaal en terras gevonden bij Project Montana aan de Henriëtte van Heemstralaan 2.

Aanstaande bijeenkomsten

Vrijdag 2 december

De bijeenkomst op 2 december aanstaande staat in het kader staan van Sint in de zaal van Montana (Henriëtte van Heemstralaan 2). Inloop vanaf half acht (koffie/thee staat dan voor je klaar). De avond begint om acht uur. Aanbieden en afnemen van goederen kan zoals altijd.

Deze avond kan alleen doorgang vinden met een minimum aantal deelnemers.
Daarom het verzoek om je aan te melden uiterlijk op 27 november bij info@letsermelo.nl

Meer weten?

De afkorting LETS betekent Lokaal Economisch Transactie Systeem.

Leden van de ruilkring wisselen onderling diensten en goederen uit. De vergoeding bestaat uit een fictieve ruileenheid, die wij in Ermelo “pauwen” noemen. Een pauw staat voor ongeveer een kwartier dienstverlening, en onderhandelen staat vrij. Het systeem gaat uit van wat mensen kunnen en leuk vinden om voor een ander te doen. Iedereen heeft wel wat te bieden: klussen, schilderen, masseren, muziek maken, tuinieren, autorijden, bloemstukjes maken en taarten bakken.

Iedereen die actief wil meedoen aan deze manier van “burenhulp, vriendendiensten en duurzaam met goederen omgaan’ is van harte welkom een avond bij te wonen.

Vorige bijeenkomsten

Kletspot

Donderdag 20 oktober

In het kader van “De week van de duurzaamheid” heeft Han Kattenwinkel een presentatie gehouden over energiebesparing met name gericht op kleine aanpassingen (ook in huurwoningen).

Woensdag 14 september

Mieke van Rinsum heeft een lezing gehouden over haar debuutroman “Als ik jou niet had”. Mieke heeft ons meegenomen in het proces van “een boek schrijven” en enkele fragmenten uit haar boek voorgelezen.

27 oktober 2021

Op woensdagavond 27 oktober organiseerde de LETS Rruilkring Ermelo een bijeenkomst in de benedenruimte van Pinel, Raadhuisplein 8. De avond duurde van acht tot tien, vanaf half acht was er koffie en thee. De toegang was gratis, voor consumpties wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Aan de geplande “Kletspot”, een spel zonder spelregels, gewoon de deksel eraf is niet meer toegekomen. Oprechte aandacht voor elkaar zorgde voor waardering, contact en gezelligheid!

Kruidensafari

14 september 2021

Dinsdag 14 september bracht een aantal van onze leden een bezoek aan de Natuurtuin “De Zandkamp” en bijenstal “Onder de Pannen” Door de groep in tweeën te delen was het voor de gidsen goed te doen en konden de coronaregels goed in acht worden genomen.

Gert Schuurman (voorzitter van de Stichting Natuur- en Milieu Platform) vertelde al lopend door de tuin enthousiast over de aanwezige kruiden en planten en over de eetbaarheid

van verschillende planten. Ferry Schaap vertelde ons over zijn werk als imker en over het leven van de bijen. Ondanks de voorspelde regen bleef het droog.


Het was een leuke en leerzame avond. De deelnemers waren enthousiast. Zeker voor herhaling vatbaar in het voorjaar; nog mooier, want dan staat alles in bloei!