Agenda

KRUIDENSAFARI… ZOMAAR IN ERMELO!

Voor de meeste van jullie is de vakantieperiode weer voorbij. Een nieuw seizoen breekt aan, ook voor LETS. Het bestuur heeft inmiddels niet stilgezeten, maar heeft zich al beziggehouden met voorbereidingen. De corona-maatregelen zijn langzaamaan wat versoepeld, maar bijeenkomsten kunnen nog steeds niet worden georganiseerd. Als alternatief dachten we daarom aan buitenactiviteiten. De eerste activiteit wordt een kruidensafari in Natuurtuin “De Zandkamp” (Konijnenwal 15-13) op dinsdag 14 september van 18.30-20.30 uur.

 In het gebied ligt een wilde-bloemenperceel, er is een zandwal, een bijenstal, een bos met (vis)vijver en het Pelserpad (klompenpad) loopt er doorheen. Gert Schuurman, voorzitter van de Stichting Natuur- en Milieu Platform Ermelo (NMP) verzorgt dan een rondleiding en vertelt over de aanwezige kruiden en planten en waar ze voor kunnen worden gebruikt. Ook komt er een imker die ons meer kan vertellen over de bijen.

KOM JE OOK WEER???

ATA 2021

Dinsdag 14 september van 18.30-20.30 uur een kruidensafari in Natuurtuin “De Zandkamp” (Konijnenwal 15-13)

 

 

LETS-bijeenkomsten 2021

Normaal ontmoeten wij elkaar zeven keer per jaar in een ruimte van Welzijn Ermelo (voorheen Pinel) aan het Raadhuisplein 8 in Ermelo. Vanaf 19.30 uur is er koffie/thee met wat lekkers, om 20.00 uur starten we. Het eerste deel van de bijeenkomst is er een thema of gezamenlijke activiteit. Tijdens en na de pauze is er gelegenheid te praten, te handelen en afspraken te maken. Mensen die overwegen lid te worden zijn van harte welkom om kennis te komen maken en de sfeer te proeven.

Plaats: Pinel, Raadhuisplein 8. Inloop vanaf half 8 – De avond duurt van 8 tot 10.

 

Meer weten?

De afkorting LETS betekent Lokaal Economisch Transactie Systeem.

 

 

 

Leden van de ruilkring wisselen onderling diensten en goederen uit. De vergoeding bestaat uit een fictieve ruileenheid, die wij in Ermelo “pauwen” noemen. Een pauw staat voor ongeveer een kwartier dienstverlening, en onderhandelen staat vrij. Het systeem gaat uit van wat mensen kunnen en leuk vinden om voor een ander te doen. Iedereen heeft wel wat te bieden: klussen, schilderen, masseren, muziek maken, tuinieren, autorijden, bloemstukjes maken en taarten bakken.

Iedereen die actief wil meedoen aan deze manier van “burenhulp, vriendendiensten en duurzaam met goederen omgaan’ is van harte welkom een avond bij te wonen.