Agenda

LETS-bijeenkomsten 2023

Normaal ontmoeten wij elkaar zeven keer per jaar bij Welzijn, in het “Huis van Ermelo”. Vanaf 19.00 uur is er koffie/thee met wat lekkers, om 19.30 uur starten we. Het eerste deel van de bijeenkomst is er een thema of gezamenlijke activiteit. Tijdens en na de pauze is er gelegenheid te praten, te handelen en afspraken te maken. Mensen die overwegen lid te worden zijn van harte welkom om kennis te komen maken en de sfeer te proeven.

Plaats: Huis van Ermelo, Raadhuisplein 2. Inloop vanaf zeven uur – De avond duurt van half 7 tot half 10.

Let op! Nieuwe locatie vanaf 1-februari

De ruimte bij Project Montana is niet langer beschikbaar. We hebben een mooie nieuwe ruimte gevonden in het Huis van Ermelo.

Aanstaande bijeenkomsten

Dinsdag 3 oktober

Locatie: Pinel, Raadhuisplein 6

Onder leiding van Marijke Brommer gaan we creatief aan de slag.

Meer weten?

De afkorting LETS betekent Lokaal Economisch Transactie Systeem.

Leden van de ruilkring wisselen onderling diensten en goederen uit. De vergoeding bestaat uit een fictieve ruileenheid, die wij in Ermelo “pauwen” noemen. Een pauw staat voor ongeveer een kwartier dienstverlening, en onderhandelen staat vrij. Het systeem gaat uit van wat mensen kunnen en leuk vinden om voor een ander te doen. Iedereen heeft wel wat te bieden: klussen, schilderen, masseren, muziek maken, tuinieren, autorijden, bloemstukjes maken en taarten bakken.

Iedereen die actief wil meedoen aan deze manier van “burenhulp, vriendendiensten en duurzaam met goederen omgaan’ is van harte welkom een avond bij te wonen.

Vorige bijeenkomsten

29 augustus – Pannekoekenavond

14 juni – Historische wandeling met Hans van Dijk

In de nieuwsbrief van augustus beschrijft Ans deze wandeling.

19 april – Algemene Leden Vergadering

7 maart – Spelletjesavond

1 februari – Nieuwjaarsbijeenkomst

Deze avond hebben we met elkaar genoten van een heerlijk stamppottenbuffet.

12 december 2022

Deze avond stond in het teken van de Sint. Doormiddel van het dynamische “kadospel” hebben we een gezellige tijd gehad en is iedereen met een kadootje naar huis gegaan.

20 oktober

In het kader van “De week van de duurzaamheid” heeft Han Kattenwinkel een presentatie gehouden over energiebesparing met name gericht op kleine aanpassingen (ook in huurwoningen).

14 september

Mieke van Rinsum heeft een lezing gehouden over haar debuutroman “Als ik jou niet had”. Mieke heeft ons meegenomen in het proces van “een boek schrijven” en enkele fragmenten uit haar boek voorgelezen.

27 oktober 2021

Op woensdagavond 27 oktober organiseerde de LETS Rruilkring Ermelo een bijeenkomst in de benedenruimte van Pinel, Raadhuisplein 8. De avond duurde van acht tot tien, vanaf half acht was er koffie en thee. De toegang was gratis, voor consumpties wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Aan de geplande “Kletspot”, een spel zonder spelregels, gewoon de deksel eraf is niet meer toegekomen. Oprechte aandacht voor elkaar zorgde voor waardering, contact en gezelligheid!

14 september – Kruidensafari

Dinsdag 14 september bracht een aantal van onze leden een bezoek aan de Natuurtuin “De Zandkamp” en bijenstal “Onder de Pannen” Door de groep in tweeën te delen was het voor de gidsen goed te doen en konden de coronaregels goed in acht worden genomen.

Gert Schuurman (voorzitter van de Stichting Natuur- en Milieu Platform) vertelde al lopend door de tuin enthousiast over de aanwezige kruiden en planten en over de eetbaarheid

van verschillende planten. Ferry Schaap vertelde ons over zijn werk als imker en over het leven van de bijen. Ondanks de voorspelde regen bleef het droog.


Het was een leuke en leerzame avond. De deelnemers waren enthousiast. Zeker voor herhaling vatbaar in het voorjaar; nog mooier, want dan staat alles in bloei!