Agenda

LETS-bijeenkomst op woensdagavond 11 december 

Op woensdagavond 11 december organiseert LETS-ruilkring Ermelo een bijeenkomst in de benedenruimte bij Pinel. Mensen die overwegen lid te worden zijn van harte welkom om kennis te komen maken. Toegang is gratis, voor koffie/thee wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Er is gelegenheid om bij te praten, afspraken te maken voor onderlinge dienstverlening en goederen te ruilen. De sociale contacten die zo gelegd worden, spelen een belangrijke rol. Aanbieden en afnemen van goederen kan zoals altijd op/bij de biljarttafel.

Plaats: Pinel, Raadhuisplein 8. Inloop vanaf half 8 – De avond duurt van 8 tot 10.

December staat in het teken van samen zijn, knusse avonden met gezelligheid en surprises. In deze laatste bijeenkomst van dit jaar willen we daar bij aansluiten. We vragen daarom alle leden om één cadeau(tje) mee te nemen met een waarde van €5,-. Dat kan nieuw zijn, tweedehands, of zelfgemaakt; iets wat je zelf leuk zou vinden om te krijgen.

Speciaal verzoek : het cadeau niet inpakken !

Onder leiding van Sophie zullen we een spel spelen waar deze cadeaus een belangrijke rol in spelen. De bedoeling is dat iedereen aan het eind van de avond een cadeau mee naar huis kan nemen. Aan het begin van de avond zal één van onze leden een gedicht voordragen. Graag zouden we de avond besluiten met een bijdrage van één van de leden. Dat kan in de vorm van een gedicht, een kort verhaal, of een leuke anekdote.

Tot ziens op 11 december.

Meer weten?

De afkorting LETS betekent Lokaal Economisch Transactie Systeem. Leden van de ruilkring wisselen onderling diensten en goederen uit. De vergoeding bestaat uit een fictieve ruileenheid, die wij in Ermelo “pauwen” noemen. Een pauw staat voor ongeveer een kwartier dienstverlening, en onderhandelen staat vrij. Het systeem gaat uit van wat mensen kunnen en leuk vinden om voor een ander te doen. Iedereen heeft wel wat te bieden: klussen, schilderen, masseren, muziek maken, tuinieren, autorijden, bloemstukjes maken en taarten bakken.

Iedereen die actief wil meedoen aan deze manier van “burenhulp, vriendendiensten en duurzaam met goederen omgaan’ is van harte welkom een avond bij te wonen.

Volgende LETS avonden in 2020 worden zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Zeven keer per jaar ontmoeten wij elkaar in een ruimte van Welzijn Ermelo (voorheen Pinel) aan het Raadhuisplein 8 in Ermelo. Vanaf 19.30 uur is er koffie/thee met wat lekkers, om 20.00 uur starten we. Het eerste deel van de bijeenkomst is er een thema of gezamenlijke activiteit. Tijdens en na de pauze is er gelegenheid te praten, te handelen en afspraken te maken. Mensen die overwegen lid te worden zijn van harte welkom om kennis te komen maken en de sfeer te proeven. De toegang is gratis, voor de consumpties vragen wij een kleine bijdrage.